Het feit dat je een kamado hebt gekocht, of misschien nog gaat kopen, betekent dat je een echte barbecuefanaat bent of wilt worden. Dit gaat veel verder dan alleen het grillen van vlees en misschien wat groenten, hoewel je daar je kamado natuurlijk ook voor kunt gebruiken. Want op een kamado zijn er vele kooktechnieken mogelijk, met nog meer verschillende smaakvolle gerechten als resultaat. In dit boek word je meegenomen vanuit de basis en opgeleid tot een kamadochef.
Auteur Zowie Tak, een professionele chef met meer dan 10 jaar BBQ-ervaring, is een echte kamado-expert. Hij zet zijn kennis en kunde in tijdens kamadoworkshops en -trainingen en bij het ontwikkelen van recepten voor de kamado. Op basis van zijn expertise adviseert Zowie je over de aankoop van de kamado, het aansteken, het gebruik en het onderhoud ervan. Vervolgens ga je lekker aan de slag met maar liefst 90 smaakvolle recepten, van eenvoudig tot soms vrij uitdagend. Zodat je ook als je al jaren in het bezit bent van een kamado je skills kunt verbreden. De recepten zijn erg divers, zowel vlees, vis, gevogelte en groenten als deegwaren komen aan bod. Hierbij neemt Zowie je mee naar de verschillende wereldkeukens, onder andere met authentieke Amerikaanse fall of the bone spareribs, een kruidige curry uit India, originele Italiaanse pizza, Chinese gestoomde dumplings, Thaise tom ka kai soep, Zeeuwse kokkels uit de wok en gerookte paella uit Spanje.
Dit boek komt uit dezelfde reeks Barbecue boeken als Het ultieme open vuur- en Braaiboek en Het ultieme vleesboek van uitgeverij Pig butts
De recepten in het boek zijn handig ingedeeld per accessoire. Zo ontdek je al snel voor welke recepten je bijvoorbeeld een skillet, een pizzasteen of een gietijzeren rooster kunt gebruiken. Op deze manier leer je niet alleen je kamado, maar ook de accessoires goed kennen. Op basis van deze kennis zul je zien dat je in no time zelf gaat experimenteren met varianten op de recepten en technieken die in dit boek zijn opgenomen. Het motto van het boek is dan ook: Leer koken op een keramische BBQ, in plaats van recepten te volgen!
Tijdens mijn carrière als chef-kok van diverse restaurants, werkte ik al met verschillende barbecues, van ketelbarbecues en smokers tot gasbarbecues en kamado’s. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan met het koken op open vuur, met een braai en ook boven kampvuren. Maar de kamado blijft mijn favoriet. Omdat ik al jarenlang kamado workshops op verschillende niveaus verzorg, weet ik goed tegen welke vraagstukken veel mensen aanlopen. Zowel de beginners als de gevorderden komen met de meest uiteenlopende vragen. Tijdens deze workshops ligt de focus op het leren koken met de kamado. Die lijn is in dit boek doorgetrokken. Het vertelt je alles wat je moet weten over de kamado en zijn accessoires en staat boordevol recepten.
Voor consumenten is het boek te koop bij veel BBQ speciaalzaken, kookwinkels, webshops, tuincentra en slagerijen. Als wederverkoper kun je terecht bij groothandels zoals Bowls & Dishes en Bade outdoor living (importeur van o.a. Big Green Egg).
Kun je niet bij een van deze groothandels terecht en wil je wel graag het boek verkopen? Bestel direct bij onze eigen uitgeverij Pig Butts.
Let op: de consumentenprijs van € 29,95 (€ 27,48 excl 9% btw) is geregistreerd en mag volgens de Wet op de Boekenprijs niet goedkoper aangeboden worden. Als wederverkoper ben je natuurlijk blij met deze extra hoge marge.
Heeft u vragen over of interesse in een van onze diensten? Vul hiernaast het formulier in en we nemen spoedig contact met u op.
info@hethorecaconcept.nl 06 21 49 31 84