In het hartje van Antwerpen wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuw te openen concept. Op een prominente plaats aan de Groenplaats opent binnenkort café Het Groene Hart haar deuren.
Voor dit kleine en karakteristieke pand heeft Het Horecaconcept samen met de architect de keuken ontworpen. Wat dit project zo bijzonder maakt is dat het om een gezellig knus pand gaat. Dit bemoeilijkt het plaatsen van de keuken. Daarnaast is de logistieke uitdaging groter en is het vinden van de juiste routing en indeling een ware uitdaging. Efficiëntie is dus het belangrijke streven dat hier bereikt moet worden. Om dit te waarborgen is Het HorecaConcept betrokken gebleven tot en met de plaatsing van de keuken.
Efficiëntie betekent vaak dat er veel opbergruimte nodig is. Echter hebben wij deze hierbij weg moeten laten. Dit omdat we ervoor gekozen hebben om de keuken een open karakter te geven. De gast moet immers kunnen zien wat er gebeurt. De architect en de keukenbouwer hebben op basis van de inzichten van Het Horecaconcept hier een goede invulling aan kunnen geven. Hierbij is het Horecaconcept betrokken geweest bij het beoordelen van de offerte van de keukenbouwer. Hierdoor heeft de eigenaar altijd een onpartijdige kijk op wat er wordt aangeschaft. Deze slimme aankooptechniek werkt dus altijd in het voordeel van de uitbater.
Verder is de ruimte in het pand beperkt, waardoor een groot deel van de focus buiten is komen te liggen. Het terras zal een belangrijke rol spelen voor dit bedrijf. Samen met Het Horecaconcept is gekeken hoe de verblijffunctie van de gast zo rendabel mogelijk ingevuld kan worden. Een wisselende kaart waarbij ingrediënten wisselend worden ingezet geven hierin de gast een uitgebreide keus. Zo kan er met een beperkte inkoop toch een groot assortiment worden aangeboden.
Het Horecaconcept verzorgt voor het Groene Hart ook de afspraken met de toeleveranciers. Met up-to-date marktkennis en oog voor kwaliteit worden de leveranciers geselecteerd. De leverancierskeuze zal uiteindelijk doorslaggevend zijn in het te voeren assortiment.
De opening en het opzetten van de keukenstructuur zal ook begeleid worden vanuit Het Horecaconcept. Hierbij zal de aandacht komen op de handhaving van het gewenste keukenpercentage, de juiste bezetting en de juiste kwaliteit en presentatie van de gerechten die de keuken verlaten.