Horeca keuken inrichting

Scroll down icoon

Routing, regelgeving en nog veel meer

Voor de inrichting van een professionele keuken is de juiste routing erg belangrijk, dit geld voor je keuken maar ook zeker je restaurant. Er zijn namelijk een hoop inrichtingseisen aan een horeca keuken waar je rekening mee moet houden. Daarnaast zorgt de juiste inrichting voor een efficiënte doorstroom van goederen, personeel en gasten. dit bespaard je op termijn geld en zeg nou zelf, dat willen we toch allemaal.


Hieronder geven we een aantal tips over hoe je jouw keuken en restaurant het beste kunt inrichten.

Simuleer een dag in de keuken

Voordat je aan de keuken begint is het een goed idee om naar je keukenconcept te kijken, wat voor gerechten ga je maken? Hoe ziet je mise en place eruit? Hoeveel gasten serveer je? Door deze vragen voor jezelf te beantwoorden krijg je een goed beeld van de apparatuur die je nodig hebt en wat dicht bij elkaar moet staan.

Denk alles van tevoren uit

Ik zie je denken, dat is juist de reden waarom je hier bent! Maar hoe lastig het ook is, denk aan je eigen eisen maar ook aan die van bijv. je gasten en leveranciers. Kunnen je leveranciers makkelijk bij de koeling zonder door heel de keuken te hoeven banjeren. Hebben de gasten geen last van het geluid uit de keuken? En sla de spoelkeuken niet over. Denk goed na over afzetruimte voor de bediening, of zij de vuile borden en het afval goed kwijt kunnen. Waar laat de afwasser zijn schone vaat? zo voorkom je dat hij niet steeds met 10 borden op en neer hoeft te lopen.

Maak het visueel

Om je met bovenstaande tips te helpen kun je een goede horeca keuken plattegrond laten maken, beeld je eens letterlijk in waar je gaat staan om te werken. Meet het desnoods eens uit, buiten of ergens waar je de ruimte hebt. Spar hier ook over met de medewerkers die in de keuken komen te werken. Ook zij hebben wellicht goede of minder goede ervaringen die je op de juiste manier kunt verwerken. Je kunt begrijpen dat de bediening andere wensen heeft dan de keuken. Zo is de grootste ergernis van een kok, het afvoerputje wat onder een werkbank verstopt zit. En de bediening heeft geen ruimte om te debarrasseren.

Een goed begin

Wij weten dat dit niet de leukste dingen zijn, maar als je hier nu tijd en energie in stopt betaald dat zich dubbel en dwars terug op de lange termijn. Zo is je personeel efficiënter en gelukkiger, doordat er minder irritatie punten zijn. En misschien wel het belangrijkste, jij houd meer geld over.

Advies nodig?

Het Horecaconcept is jouw sparringpartner om 1 op 1 advies te geven over de optimale keuken- en restaurantindeling. Met meer dan 15 jaar ervaring in het beheren en opstarten van verschillende restaurants vinden wij de beste oplossing voor jou. Neem vrijblijvend contact met ons op door het formulier hieronder in te vullen en  we gaan samen kijken hoe wij jou kunnen helpen.

Mail ons

info@hethorecaconcept.nl

Terug gebeld worden? Vul dan hier uw telefoonnummer in! We bellen u zo snel mogelijk terug!